documentaire

Raarste examenjaar ooit

Twee maanden volgden we ze, de 26 leerlingen uit De examenklas van 2020. Van het moment dat de examens werden geschrapt, tot het moment dat de vlag dan eindelijk uit kon. Ook blikken we terug met onderwijsminister Slob en Pieter Lossie van scholierenvereniging LAKS. Hoe kijken zij terug op dit bijzondere examenjaar?

aflevering 1

Alles voor die 5,5

De scholen zijn dicht. Maar de klas moet nog wel de laatste schoolexamens maken. Hoe studeren ze thuis? Hoe maken ze toetsen? In deze video het eerste deel: blokken voor de schoolexamens.

aflevering 2

Stress voor studiekeuze

Hoe kiest de klas een studie? Door corona zijn er geen open dagen en de selectie voor een opleiding is nu helemaal anders.

aflevering 3

Wel of geen introweek?

Hoe gaat een kamerzoektocht in coronatijd? Hoe zien ze hun studentenleven straks voor zich? En zijn ze klaar om hun eigen geldzaken te regelen en volwassen te worden?

aflevering 4

Tranen om eindexamengala

In deze aflevering zien we hoe de klas het vindt om van school te gaan, zonder eindexamengala, examenstunt en feestelijke laatste schooldag.

aflevering 5

Kater, want examenreis valt in het water

Jaël zou op examenreis gaan naar Kroatië, maar dat wordt nu een vakantie in eigen land. En met Carmen halen we herinneringen op tijdens een afscheidsrondje door haar school.

aflevering 6

Verdrietig of juist blij dat CE's niet doorgaan?

We gaan langs bij Iris, die graag had willen ervaren hoe het is om examens te maken. Taj denkt daar anders over: ze is erg opgelucht dat ze de afgelopen weken niet heeft hoeven leren.

aflevering 7

Slob over zijn legendarische examenfeest

De klas komt voor het eerst - dus niet online - bij elkaar. Ze vertellen hoe het voelt om een echte afsluiting van het schooljaar te moeten missen. En er is een verrassing: onderwijsminister Slob komt langs om een speech te geven.